Loading...
X

Linseoperation -så du kan se igen

EuroEyestogodtfotodk Har du svært ved at se ordentligt? Har du eksempelvis géner, når du arbejder foran en skærm?

Hvad vil det sige at lide af synsfejl?

At have et fejlfrit syn er ikke rigtig noget, du lægger mærke til. Et fejlfrit syn betyder, at du ser objekter skarpt, uanset hvilken afstand, de befinder sig på. Synsfejl er en overordnet betegnelse for alle brydningsfejl, der kan kompenseres for ved brug af briller eller kontaktlinser. Mange mennesker, der lider af synsfejl, er afhængige af kontaktlinser og briller i dagligdagen. Mange bliver påvirket i sådan en grad af deres synsfejl, at de lever et liv fuld af begrænsninger og oplever, at gøremål som sport, læsning og arbejde bliver væsentlig sværere at klare. Det optiske system (hornhinde, linse og glaslegeme) på et normalt øje fører de indkommende lysstråler hen til den centrale nethindes fokus, og danner således et skarpt billede. Når lysstrålerne afledes, kaldes det for brydning, og dette måles i dioptrier, og der er altså intet at bemærke her. Hvis du har besvær med at se objekter tydeligt, vil du hurtigt lægge mærke til det, da hverdagens gøremål bliver langt mere komplicerede at udføre.

Linseoperation -hvilken behandling?

Linseoperationer er en god løsning i de situationer, hvor en laserbehandling ikke er mulig, ved eksempelvis meget høje synsfejl eller meget tynde hornhinder. En linseoperation er også ofte en god metode til at afhjælpe alderssyn. Der er forskellige linseoperationer og hvilken, der passer dig bedst, kommer an på den type synsfejl du lider af.

Multifokale linser

Der findes linseoperation med multifokale linser, hvor dine egne linser bliver delvist udskiftet med en kunstlinse. Den multifokale kunstlinsen har flere fokuspunkter, deraf navnet Multifokal.

KAMRA-Inlay metoden

KAMRA-Inlay metoden forbedrer dit syn på de korte afstande, hvormed afhængigheden af læsebriller reduceres. KAMRA-Inlay metoden er en permanent løsning på alderssyn.

ICL-operation

En ICL-operation er et godt alternativ, når en LASIK-behandling ikke er en mulighed. Dette kan eksempelvis være ved høje synsfejl (nærsynethed højere end -10 dioptrier, og langsynethed højere end +5 dioptrier), samt ved for tynde hornhinder. Ved ICL-operationen implanteres en kunstlinse direkte inde i øjet mellem iris og øjets linse, og er en permanent løsning på din synsfejl.

Keratokonus

Keratokonus er en genetisk arvelig hornhindesygdom, hvor hornhinden er ujævn, hvilket generer synet. Ofte kan keratokonus dog behandles ved at indsætte en keraring, som stabiliserer hornhinden, og dermed forbedrer synet. Hvilken behandling, der passer bedst til dig, afhænger af nogle forskellige forhold, og derfor anbefales det altid, at du henvender dig for at aftale en gratis forundersøgelse, så du kan få den rette vejledning i forhold til behandling og eventuel operation. Her kan du læse mere om linseoperationer