Loading...
X

Smukt billede af grønne tal

plus på kontoDet lyder måske underligt, men findes der et smukkere billede, end det af ens konto i plus i slutningen af måneden? Det skulle måske lige være billeder af de steder jeg nu kan spare op til og rejse til. Ved at have plus på kontoen hver måned, kan jeg nu spare endnu flere penge op, og hurtigere nå mit drømme mål. Det har længe været en kamp, at få de røde tal væk og lyset for enden af tunnelen bare aldrig kom tættere på. Men nu kan jeg!

Det var en hård kamp, men jeg fandt en masse hjælp fra forskellige penge sider, hvor der findes gode råd og vejledning. Det er også muligt nogle steder, at betale sig fra hjælpen, eller at få hjælp i fremtiden gennem fx en revisor. Men lad os være ærlige, hvis jeg ikke kan have bare et lille plus, hvordan skulle jeg så kunne betale for en ydelse til de professionelle. Det kræver en del at sætte sig ind i tingene, men nu hvor jeg har, er det meget mere overskueligt.

Den sværeste del var nok. da jeg skulle skære ned i budgettet. Jeg stod og tog mig selv i at skulle vælge imellem en ny bolig med billigere husleje og en ny linse. Da det gik op for mig at jeg stod og var ved at flytte, gik jeg først rigtig igang. Jeg droppede at købe lige så meget økologisk som jeg plejer, jeg er begyndt at handle både mad og tøj andre og billigere steder. Og den vej igennem fandt jeg så også ud af at pris og kvalitet ikke altid hænger sammen.

Fremtidens udgifter

Eftersom jeg fik skåret ned på både mad og penge til tøj/sko osv, gav det allerede lidt luft, men det var stadig ikke helt nok. Så begyndte jeg at se på mine faste udgifter som for eksempel forsikringer. Der fandt jeg, at hvis jeg samlede dem alle et sted ville jeg kunne opnå en samle rabat. Jeg er også begyndt at cykle mere ved de kortere distancer, frem for at spilde både tid og penge på den offentlige transport hver gang.

Eftersom jeg kom igang med hele dette arrangement, kiggede jeg også mere ud i fremtiden. Jeg vil gerne ud og bo et mere landligt sted, og også spare så meget jeg kan der. Således fandt jeg frem til hvordan man tætnings tjekker hjemmet, hvilke former for opvarmning til hjemmet der er og andre besparelses metoder. Jeg har fået lavet en lille oversigt over solceller og varmepumper, og hvordan disse kan arbejde sammen. I det hele taget en stor besparelse, men der skal en stærk opsparing til at finansiere produkterne.