Loading...
X

Uddannelse i ulandet

kreta

Man skulle ikke tro, at dette billede kom fra et undervisnings ophold vel? Vi befinder os på smukke Kreta, med et klart blåt hav og højt til himmelen. Der er ingen lov omkring, hvor man lærer bedst. Men hvis jeg skulle skrive den lov selv, så ville det helt sikkert være i omgivelser som disse. Vi kommer direkte ud til denne udsigt fra vi står op, modtager undervisning for derefter at i samlet flok, begive os ud og indtage alt det visuelle omkring os.

Jeg har altid haft svært ved at koncentrere mig, og specielt at fokusere i et lille lokale i indre københavn. Der er de kedelige grå omgivelser, samme rutiner og intet nyt under solen. Der er mangel på forandring og inspiration, hvilket en fotograf som jeg, har brug for, søger, i min hverdag. Det var også denne tanke der fik mig til at begive mig ud på dette eventyr. Her har jeg mulighed for at kombinere min livsstil som fotograf, med mit daglige arbejde.

På min arbejdsplads valgte vi at tage 3 afsted på efteruddannelse. Vi blev en del af en lidt større gruppe, der sammen rejste her til Kreta for at modtage undervisning, der skal hjælpe os i vores arbejde.Vi har alle en forskellige baggrund, forskellige titler og arbejdsområder. Alligevel har vi alle det tilfælde at vi arbejder med mennesker, enten i form af en leder har sit team af ansatte, eller at vi har direkte og meget kontakt til mennesker udenfor arbejdspladsen. Det er denne tråd de tager fat i, og gør vi alle kan drage nytte af hinanden og hjælpes ad til at løse de problemstillinger der opstår.

Tid til det hele

Man kunne jo fristes til at tro, at undervisningen var sat fra kl. 10 og til midt på eftermiddagen, for derefter at have øvelser eller lektier, og dermed er dagen gået. Men nej. Nej nej nej, vi kommer skal rundt. Jeg har fået taget en masse billeder, både af naturen, men også af mine holdkammerater. Vi har rig mulighed for at slappe af, og tage fat i vores egne interesser. Vi kan koble fra, slappe helt af, faktisk glæder jeg mig til undervisningen. Jeg føler intet pres, jeg ved det hele er bygget op omkring mit erhverv, og at det hele kan bruges efterfølgende.

Det kan også være fordi jeg finder det relevant, at jeg kan finde tålmodigheden og fokusset for at tage det seriøst. Jeg kan relatere det til noget andet, jeg kan skabe en realistisk situation hvor de metoder vi lærer kan bruges, og jeg får reflekteret over de fremgangsmåder jeg bruger lige pt. Samtidigt har jeg lært at slappe af, jeg har lært at jeg ikke altid behøver andre farver end de grå jeg har derhjemme, jeg bahøver bare en fortælling til at skabe en historie, og på den måde finde det smukkeste og mest effektive frem i mit arbejde. Både som fotograf og i mit erhverv.