Loading...
X

Dit fotostudie i kælderen skal sikres mod fugt

fugt.mug.ad

Kældre er et populært rum at sætte et fotostudie op i, da man har nemmere ved at kontrollere miljøet, heriblandt lys udefra. Kældre er dog også det rum der hurtigst bliver udsat for fugt og andre relaterede problemer som eksempelvis svamp. Dette er grundet at husets kælder er det punkt der ligger tættest på jorden. Har du sikret dig at din kælder har det bedst mulige miljø for dit fotostudie? Fugt i kælderen kan ødelægge mere end man tror, her er nogle tips til hvordan du kan fjerne fugt og holde din kælder tør og fugt fri.

Er kælderen ramt af fugt?

Fugt i kælderen kan ikke kun være dårligt for dit fotostudie men ligeledes for dit helbred og for dit hus. Fugt kan både være i mindre omfang men også i meget ekstremt omfang, men lige meget omfanget, så vil fugt altid sprede sig med tiden og man skal have det fjernet hurtigst muligt før det gør skade på huset.

Når man skal se om ens kælder har fugt, skal man blandt andet kigge efter skjolder på væggene, maling og tapet der skaller, råd i træværk og der vil for det meste lugte muggent og fugtigt hvis der er fugt i kælderen.

Sådan fjernes fugt fra kældre

Der er rigtige mange råd til hvordan man får fjerne fugt i hjemmet, desværre er mange af disse råd ikke korrekte. Ønsker man at få fjernet fugt der sidder i huset, er det altid anbefalet at få en professionel til at klare behandlingen. Da de har en lang række erfaring og kan sikre at der ikke er fugt tilbage når de er færdige.

Når professionelle fjerne fugt fra et hus bruger de en kemikalie der laver en kemisk reaktion i væggen og derved fjerner fugten. Processen for lugtfjerning starter med at man renser områder ned. Det er vigtigt at fjerne alt der skjolder eller skaler grundet fugt, men når man renser er det vigtigt ligeledes at rense et godt stykke rundt om det sted der er ramt af fugt. Dette gøres, da hvis der ikke fjernes nok kan man risikere afskalninger.

Herefter sørger man for at få alle fuger og lignende som er ramt af fugten, ud af væggen. Når dette er gjort forvandes væggene og først når de er tørrer begynder man at behandle væggene. Produktet der bruges til at fjerne fugten, bliver påført to gange, kort efter hinanden.

Når behandlingen er endt er det stadig en god idé at lufte ud en gang imellem for at holde et godt indeklima.