Loading...
X

Få hjælp til at finde den rette husforsikring!

Forestil dig følgende: Du har lige købt drømmehuset. Det hus, du har drømt om i årevis. Det har kostet dig slid og hårdt arbejde og lange, seje træk med banken. Realkreditlånet er sikret, blækket på købskontrakten er stadig vådt og fragtmanden fra 3×34 er ved at tømme dit pulterkammer på Rentemestervej for at du endelig, langt om at længe, kan flytte til parcelhuset i Hvidovre. Som husejer bliver du dog stillet med en række nye krav, som du ikke tidligere har skulle overveje: Du skal blandt andet lægge hovedet i blød, når det kommer til en række nye forsikringer; her i blandt en husforsikring. For hvad er en husforsikring? Hvad er et hjem i det hele taget? Uanset hvad er det anbefalelsesværdigt at undersøge markedet for husforsikringer, før du beslutter dig for den endelige forsikring. Find den rette husforsikring gennem en sammenligningstjeneste og spar penge på den husforsikring, som passer til dig,

 

Først og fremmest skal du dog overveje, hvad en husforsikring egentligt er. En husforsikring er en forsikring som dækker dit hus i tilfælde af en række forskellige ulykker. Det dækker eksempelvis oversvømmelse, brand og hærværk. Husforsikringen dækker dog ikke almindeligt slid på huset. Hvis dit hus begynder at falde fra hinanden fordi du i mange år har misvedligeholdt det. I det tilfælde er det din egen økonomiske kapital, som skal dække reparationen af huset.

 

Hvordan finder du den billigste husforsikring? En sammenligningstjeneste er et godt sted at starte, da den kan give dig et godt overblik over dine muligheder. Når du bruger en sammenligningstjeneste, vil du typisk få tilsendt flere tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Når du skal have tilbud på din husforsikring, skal du udfylde informationer om dig selv, dit hus og dit nabolag. Hvis du eksempelvis bor i et område, som har tendens til at blive oversvømmet, vil du formentligt få en dyrere husforsikring. I tilfælde af oversvømmelse skal du dog også huske på at have en indboforsikring, da husforsikringen ikke dækker dit indbo. Det er et vigtigt skel at lave mellem de to typer af forsikringer, da det i sidste kommer til have en enorm betydning for, hvordan du er sikret i tilfælde af skader på din bolig.
I sidste ende er det dit eget ansvar, at du har styr på din husforsikring. Hvis der sker et lynnedslag i din bolig, der kører en bil ind i din stue eller noget tredje, er du kun dækket, hvis du har husforsikring.