Loading...
X

5 brugbare tips til at øge boligens værdi

Renovation

Ejer du en bolig? og er du interesseret i at øge boligens værdi så meget som muligt? Så kan du læse disse 5 tips, der måske kan hjælpe dig på vej.

1. Tilbygning

Hvis man ønsker at øge boligens værdi, kan det være en god idé at få lavet en tilbygning. Udover at det gør det samlede areal større og derfor øger boligens værdi, får man også selv mere plads at gøre med, indtil et salg kunne komme på tale. Det er altså en investering, der tjener sig selv ind igen – og måske lidt ekstra.

Når man skal have lavet en tilbygning, kan det være en god idé at overveje lovlig polsk arbejdskraft. Det er billigt, og typisk er det ligeså godt eller bedre end dansk håndværk. Vil man gerne læse mere om lovlig polsk arbejdskraft eller om tilbygning, kan man læse mere hos WORKPRO.

2. Forbedring af energimærke

Vil man øge værdien i boligen, kan man fokusere på energimærket. Jo bedre et energimærke man har, jo højere bliver boligens værdien. Et godt energimærke er nemlig et udtryk for, hvor energivenlig en bolig er. Derfor er et godt energimærke også lig med at spare penge og være god ved miljøet.

For at få et bedst muligt energimærke, kan man blandt andet kigge på om boligen er nem at opvarme, og om den kan holde på varmen. For at forbedre dette, kan man sørge for, at der er isoleret optimalt. Hvordan man varmer boligen op, kan også være afgørende, da nogle metoder koster mere energi end andre metoder. Det er altså en god idé at overveje, om der er noget, man kan gøre for at få et bedre energimærke.

3. Renovation og reparation

En anden måde at øge boligens værdi er gennem renovation og reparation. Det kan være en god idé at gå boligen igennem og tjekke, om der er noget, der skal repareres. Det kan være alt fra dørhåndtag til fugtpletter på væggene. Typisk skal der ikke meget til at få ordnet de små fejl og mangler. Til gengæld kan det øge boligens værdi.

Man kan også vælge at renovere sin bolig eller dele af sin bolig, hvis man ønsker at øge den samlede værdi. Det kan være alt fra totalrenovering af kælder til efterisolering af vægge, gulv eller loft. Alt fra små til større renovationer, kan være med til at øge boligens salgsværdi.

4. En lysere bolig

Eksperter mener, at en lysere bolig kan være med til at give boligen større værdi. Det kan derfor være en god idé at renovere med dette råd i baghovedet. En lysere bolig får det til at virke større og rummeligt, hvilket er et plus, når det kommer til salgsværdi.

En måde at gøre boligen lysere på er for eksempel at få lavet et ekstra vindue ud til haven. Det giver et bedre lysindfald. Man kan også vælge at have hvide vægge frem for blå eller røde, så der kommer en fornemmelse af rummelighed.

5. Udvid med en altan eller terrasse

Det sidste råd man kan få med på vejen herfra, er en udvidelse med en altan eller terrasse. Afhængig af om man bor i stueplan eller på et højere boligplan, kan man vælge at investere i en altan eller terrasse.

Ligesom renovation og tilbygninger er det en investering, der kan betale sig, da den øger husets samlede værdi. Hvis man drømmer om en altan eller terrasse til sin bolig, kan det altså være en overvejelse værd, at det ikke blot vil opfylde drømmen, men det øger også boligens værdi.