bulimi i modebranchen
Loading...
X

Fotomodeller fortæller deres chokerende historier fra modelbranchen

Det ser ud til, at fotomodeller lever den ultimative livsstil. De tjener store summer penge, har adgang til verdens mest eksklusive designere og har en karriere, der giver dem mulighed for at rejse rundt i hele verden. Det er svært at forestille sig, at nogen ville være utilfredse med denne livsstil, men desværre ser vi ikke hele historien.

Bagsiden af medaljen

I 2017 fortalte Cara Delevingne, en af de bedst betalte supermodeller i verden, at hendes tid i modelbranchen var forfærdelig, og hun kunne ikke vente med at blive skuespiller. Den 23-årige fortalte: “Det er forfærdeligt at bo i en verden, hvor jeg får opkald fra folk, der siger til mig, at jeg fester for meget, at jeg skal se ud på en bestemt måde, og at jeg skal tabe mig. Det gør mig så vred. Hvis man ikke vil ansætte mig, kan man da bare lade være med at ansætte mig,” udtalte hun sig til The Wall Street Journal.

Andre skandaler

Men Cara er ikke den eneste fotomodel, der har stået frem og fortalt, hvor dårligt hun er blevet behandlet i modelbranchen. Mange andre skandaler er kommet frem til lyset. De fleste tilfælde handler om følelsesmæssigt misbrug af piger, der bliver fortalt, at de er for tykke og presset til at leve på 700 kalorie-diæter, hvorefter de bliver sendt i behandling for bulimi eller andre spiseforstyrrelser. En masse historier modeindustrien ikke vil have frem i offentligheden, men som er sivet ud i takt med at sociale medier er blevet mere og mere populære.

Det sker også i Skandinavien

Denne chokerende behandling foregår ikke kun i USA og Paris. I en chokerende artikel udgivet af ’The Daily Mail’, er den 19-årige svenske model Agnes Hedengård blevet fortalt, at hendes “hofter var for brede” og hendes ”numse var for stor” til modebranchen. Hendes nuværende BMI er på 17,5, hvilket betyder hun er klassificeret som undervægtig.

I en YouTube-video forklarer hun: ”Ifølge modeindustrien må man ikke se ud som mig. Man skal være tyndere. Jeg har haft kontakt med store modelbureauer og kunder, som ’oprigtigt’ var interesserede i at arbejde sammen med mig, men så snart da de fik mine mål, var det en helt anden historie.”

Sexchikane

En af de værste sager fra modebranchen, involverede den verdensberømte fotograf Terry Richardson og modeller, han havde arbejdet sammen med. Sagen indeholdt alvorlige påstande om sexchikane og seksuelt misbrug. Modellen Sarah Hilker, en af Terry Richardsons tidligere modeller, er blandt andet stået frem i medierne, hvor hun fortalt om de råd, der cirkulerede i branchen, da hun var kun 17 år: ” Det handler ikke om hvem du kender, det handler om hvem du går i seng med!”